Patisson kopen
De patisson moet stevig zijn en geen zachte plekken hebben.
Hoeveel weegt een Patisson?
Rauw of gaar
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
De patisson moet stevig zijn en geen zachte plekken hebben.
Rauw of gaar
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
De sierpompoen, Cucurbita pepo, levert niet alleen de patisson, maar ook de courgette. De patisson kent verschillende rassen, zoals Ciraumon Turban Plat, Tweekleurig en Bleekgroene van Benning. De patisson is groen, geel of wit van kleur. De patisson wordt ongeveer 15 tot 20 cm groot.
De patisson wordt van juli tot oktober geoogst. Je kunt de patisson echter al vanaf 5 tot ca. 15 cm oogsten.
De teeltwijze van de patisson komt overeen met de courgette.
Filmpje: Het groeiproces van zaadje tot courgette en het telen van een courgette.
De patisson is heel geschikt om te vullen. Wat dacht je van dit lekkere vegetarische gerecht? Van gevulde patisson met blokjes pompoen, volkoren couscous, verse geitenkaas en pompoenpitten.
Patisson heeft een neutrale smaak, vergelijkbaar met courgette.
De patisson kun je zo gebruiken:
• In een stoofschotel.
• Gevuld met pompoen, verse geitenkaas en zilvervliesrijst.
• In roerbakschotel met tomaat en spinazie.
• Grillen in de oven, met olie en specerijen als kaneel, korianderzaad en gember.
• In een hartige taart.
• In Indiase curry met kokosmelk en hardgekookte eieren.
• Als patissonsoep met een klein scheutje kookroom (light).
Consumptiecijfers
Onbekend.
Onbekend.