Paarse spruitjes

De paarse spruit is het zusje van de groene spruit. Het heeft een funky paarsachtige kleur. De spruitjes zijn zoeter en nootachtiger dan de groene spruitjes. Paarse spruiten bevatten naast veel vitaminen, mineralen en vezels ook veel antioxidanten. Paarse spruiten zijn ongeveer vanaf eind oktober tot en met februari beschikbaar.

OOK WEL GENOEMD:

spruitjes
spruiten
paarse spruitjes
Ga naar:

Informatie

Paarse spruitjes kopen

De spruitjes moeten mooi paars en stevig zijn. Een paar gelige blaadjes zijn niet erg.

Portiegrootte

Rauw
Zakje: 500 gram

Teelt en seizoen

Paarse spruiten zijn ongeveer vanaf eind oktober tot en met februari beschikbaar.

In dit filmpje laat Winston Post zien hoe spruitjes worden gekweekt en in dit filmpje zie je het groeiproces van zaadje tot spruitje.


Tip

De paarse kleur komt door natuurlijke anthocyanen, die van oorsprong aanwezig zijn in koolsoorten. De paarse kleur is een variatie die de natuur ons biedt, maar bij koken verliest de spruit zijn paarse kleur. Daarom is stomen, roosteren of roerbakken de beste bereidingswijze voor de paarse spruit.

Paarse spruitjes smaak

De paarse spruitjes hebben een zoete, milde nootachtige smaak.

Recepten met de paarse spruitjes vind je op deze site van paarsespruit.nl.

Recepten met paarse spruitjes

Meer recepten

Verkrijgbaarheid paarse spruitjes

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec