Paarse spitskool kopen
De spitskool moet lekker knapperig aanvoelen en violet van kleur zijn.
Paarse spitskool bewaren
Paarse spitskool kun je een aantal weken in de koelkast bewaren. Op de fruitschaal kan eventueel ook, paarse spitskool is dan wel korter houdbaar.Panklare (voorgesneden) paarse spitskool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast.
Verse paarse spitskool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren.Gare paarse spitskool kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bewaarbakje.
Hoe weet je of verse paarse spitskool niet goed meer is? De kool is dan beschimmeld of gaat verkleuren. Dit bederf herken je door te ruiken of goed te kijken.
Portiegrootte
Gekookt
Opscheplepel: 45 gram
Eetlepel: 25 gram
Rauw
Opscheplepel: 25 gram
Eetlepel: 15 gram
Per stuk s/m/l (vuil gewicht): 300-400/800/1100 gram