Nieuw-Zeelandse spinazie kopen
De spinazie moet er frisgroen en vers uitzien en stevige, malse blaadjes hebben.
Portiegrootte
Bereid
Opscheplepel: 80 gram
Eetlepel: 45 gram
De spinazie moet er frisgroen en vers uitzien en stevige, malse blaadjes hebben.
Bereid
Opscheplepel: 80 gram
Eetlepel: 45 gram
Nieuw-Zeelandse spinazie kan goed in de zomer geteeld worden. In tegenstelling tot gewone spinazie, houdt de plant namelijk van warm zomerweer.
De plant groeit langzaam en de oogst van de groeitoppen en de bladeren is zeer arbeidsintensief. Hierdoor vindt de teelt van Nieuw-Zeelandse spinazie niet op grote schaal plaats.
De oogst van de bladeren en stengeltoppen begint in de tweede helft van juni en gaat door tot de vorst.
Een portie van 150 gram gekookte Nieuw-Zeelandse spinazie, voor bij de warme maaltijd, is niet eens zo groot. Zo haal je gemakkelijk je dagelijkse portie groenten. Reken op 300 gram per persoon voor 150 gram op het bord!
De smaak van Nieuw-Zeelandse spinazie is wat zoeter dan gewone spinazie.
Je kunt de Nieuw-Zeelandse spinazie zo gebruiken: