Minneola kopen en bewaren
Minneola's kun je het beste bij ca. 12°C bewaren. Lukt dit niet? Dan is de fruitschaal een goed alternatief. Bij kamertemperatuur komen ze goed op smaak.
Hoe weet ik of een minneola niet goed meer is? De minneola is beschimmeld, helemaal uitgedroogd of verliest zijn smaak. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of zelfs proeven.
Minneola klaarmaken
Was de minneola. Minneola’s zijn gemakkelijk te schillen, zodat je de partjes vervolgens zo kunt eten of verder kunt verwerken.Van de minneola kun je zowel de vrucht, het sap als de schil gebruiken. Boen de minneola goed schoon als je de schil wilt gebruiken.
Minneola kopen
Kies minneola’s die stevig en zwaar aanvoelen en een gave schil hebben.
Portiegrootte
Per stuk (met schil): 150 gram
Per stuk (zonder schil): 90 gram
Teelt
De minneola is een variëteit van de tangelo. De minneola is een kruising tussen de zogenaamde ‘Duncan’-grapefruit en de ‘Dancy’-mandarijn.
Het vruchtvlees is, net als bij een mandarijn, oranje van kleur.
De minneola wordt geplukt in januari en februari.
Tip
Een minneola is een heerlijk tussendoortje! Het levert je bijna de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram.
Minneola smaak
Een minneola is een beetje zoet en smaakt licht zuur. De minneola is extreem sappig.
Een minneola is heerlijk als fruitig tussendoortje, maar je kunt een minneola ook zo gebruiken:
- In een fruitsalade.
- Partjes in een nagerecht.
- Partjes in een opgerolde pannenkoek met andere citrusvruchten.
- Het sap gebruiken als een verrijker van jus en marinades.
Consumptiecijfers
Er zijn geen consumptiecijfers van de minneola bekend. Over de veel gegeten mandarijn weten we het volgende. Mandarijn staat op plek 4 in de top 10 van de meest gegeten fruitsoorten.