Japanse pompoen kopen
De vrucht moet stevig zijn en geen zachte plekken vertonen.
Portiegrootte
Rauw
Per stuk (met schil): 1250 gram
Per schijf: 420 gram
Gaar
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
De vrucht moet stevig zijn en geen zachte plekken vertonen.
Rauw
Per stuk (met schil): 1250 gram
Per schijf: 420 gram
Gaar
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
Er zijn verschillende soorten pompoenen. De oranje pompoen is de bekendste. Daarnaast zie je in Nederland ook wel de patisson (kleine witte ovale pompoen), de winterpompoen (grote pompoen met bleekoranje wasachtige schil) en de spaghetti pompoen (ovale bleekgele pompoen met dradig vruchtvlees).
Pompoenen zijn volop te koop tijdens de herfst en de winter tot april.
Voor een lekkere pompoensoep heb je een hele pompoen nodig. Dat is dan meteen voor 4 personen de volledige portie groenten. Dan kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram!
Het vruchtvlees van jonge vruchten is sappig, wit-groenig van kleur, maar heeft weinig smaak. Er zijn ook rassen die bitter smaken, maar die zijn giftig.
De Japanse pompoen kun je zo gebruiken: