De granaatappel is een van oorsprong Perzische vrucht die eruit ziet als een grote harde uit met een leerachtige schil. Granaatappels zijn er in een gele en rode variant. De eetbare rode pitjes lijken net besjes. Granaatappelpitjes smaken iets wrang, lichtzuur en tegelijk ook zoet. Van granaatappelsap wordt grenadine (siroop) gemaakt.
Granaatappel kopen
Kies bij voorkeur een granaatappel met een glanzende schil. Tijdens het rijpingsproces verkleurt de schil langzaam van geel naar bruin. Een granaatappel die zwaar aanvoelt, zit waarschijnlijk vol sap. Granaatappelpitjes kun je ook los kopen.
Portiegrootte
1 granaatappel weegt ongeveer 150 gram per stuk.
Granaatappel schoonmaken en bewaren
Het verwijderen van de pitjes uit de granaatappel is heel simpel. Eerst halveer je de granaatappel (of je snijdt hem in parten) en daarna klop je de pitjes er met een lepel uit. Granaatappelpitjes kan je goed invriezen. Op de bereiden-bewarenpagina van granaatappel op Veggipedia lees meer over hoe je granaatappels moet schoonmaken, bewaren en bereiden.