Gele oesterzwam kopen
Let erop dat de gele oesterzwam er mooi gaaf en fris uitziet, zonder bruine plekjes.
Portiegrootte
Bereid
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
Let erop dat de gele oesterzwam er mooi gaaf en fris uitziet, zonder bruine plekjes.
Bereid
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
Oesterzwammen worden in Nederland het hele jaar door op zakken met een mengsel van stro en water geteeld. Bij de oogst worden de oesterzwammen in trossen geplukt en dan één voor één afgesneden.
Boordevol mineralen bouw je zo stevig aan je dagelijkse portie groenten! Reken 200 gram gele oesterzwam per persoon voor 100 gram groenten.
De oesterzwam smaakt een beetje zoet en het vruchtvlees is sappig. Na de bereiding krijgt de oesterzwam een wat nootachtige smaak.
Je kunt de gele oesterzwam zo gebruiken:
Bron: Banken Champignons