Dragon

Eén van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken is dragon. Dit kruid heeft langwerpige blaadjes. Het kruid smaakt licht naar anijs. Wees wat terughoudend met het gebruik, want de smaak wordt snel sterker. Hetzelfde geldt voor gedroogde dragon.

OOK WEL GENOEMD:

Dragon
Ga naar:

Informatie

Dragon kopen

Koop dragon die er fris, droog en groen uitziet. Gedroogde dragon moet ook groen van kleur zijn. Gelige gedroogde dragon is te oud en heeft zijn smaak verloren.

Zelf dragon kweken

Dragon is niet het gemakkelijkste kruid om te kweken, omdat het gevoelig is voor schimmel en aardrupsen. De enige manier om van de aardrupsen af te komen, is ze zelf op te sporen in de omliggende grond en ze te verwijderen. Wil je het toch proberen? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Keukentuintje. 

Teelt

Dragon komt van oorsprong uit Centraal-Azië. Het is een vaste plant uit de composietenfamilie.


Tip

Kruiden zijn de smaakmakers van jouw eten. Als het lekker smaakt, kom je eerder aan je dagelijkse portie groenten!

Dragon smaak

Dragon heeft een anijsachtige smaak.

Dragon kun je zo gebruiken:

  • Het hoort thuis in het kruidenmengsel ‘fines herbes’ samen met peterselie, kervel en bieslook. 
  • Gecombineerd met bloemkool, spinazie of bleekselderij. 
  • Toegevoegd aan vissauzen en kipgerechten. 
  • Fijngeknipt in eiergerechten. 
  • Fijngeknipt in bearnaisesaus. 
  • Wrijf biefstuk voor het bakken in met fijngesneden dragon en grill het daarna. 
  • Toegevoegd aan tomaten- of kippensoep. 
  • Fijngeknipt door een vinaigrette. 

Verkrijgbaarheid dragon

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec