Bolcourgette kopen
Let erop dat de schil gaaf is zonder beschadigingen. Het kroontje moet heel zijn.
Portiegrootte
Gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram
Let erop dat de schil gaaf is zonder beschadigingen. Het kroontje moet heel zijn.
Gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram
Filmpje: Zo worden courgettes geteeld.
Voor 200 gram courgette op je bord reken je 250 gram per persoon. Snel even bakken met knoflook en olijfolie: klaar is deze lekkere groente met een mediterraan gevoel.
De courgette heeft een zachte, neutrale smaak.
De bolcourgette heeft de perfecte vorm om te vullen. Snijd de bovenkant van het hoedje in de breedte af en bewaar deze. Hol de bolcourgette uit en vul deze met een mengsel van mager rundergehakt, tomaat en kruiden. Als finishing touch kun je het hoedje er bovenop plaatsen.
Maar bolcourgette kun je ook zo gebruiken: