Aspergebroccoli kopen
Aspergebroccoli moet er frisgroen uitzien en niet verlept zijn.
Portiegrootte
Bakje: 200 gram
Opscheplepel: 50 gram
Aspergebroccoli moet er frisgroen uitzien en niet verlept zijn.
Bakje: 200 gram
Opscheplepel: 50 gram
Aspergebroccoli is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool. De aspergebroccoli staat ook bekend onder de naam broccolini of babybroccoli.
De aspergebroccoli die in Nederland te koop is, komt meestal uit Afrika (Kenia). In Kenia wordt de groente op hoogte geteeld, zodat door de koelere nachten voldoende scheutvorming plaatsvindt.
Voor een teelt in de vollegrond is het Nederlandse klimaat te grillig en duurt de uitgroei te lang. Hierdoor wordt de stengel vezelig. Voor een teelt in de kas brengt het product te weinig op. Ook is de teelt arbeidstechnisch niet haalbaar. De zijscheuten van de gekopte planten moeten over een periode van drie
weken dagelijks worden geoogst.
Een portie aspergebroccoli ligt tussen de 150 en 200 gram. Maar je kunt broccolini ook prima combineren met andere groentesoorten bijvoorbeeld in roerbakgerechten. Met een mix van groenten zit je snel aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram!
Aspergebroccoli lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter, meer in de richting van asperges.
Het is heerlijk in een wokgerecht samen met andere groenten, zoals paprika, ui en champignons. Maar je kunt aspergebroccoli ook zo gebruiken: