Antroewa kopen
Antroewa's moeten stevig aanvoelen en de schil moet gaaf zijn. Een rijpe antroewa geeft mee bij een lichte vingerdruk.
Portiegrootte
Rauw
Per stuk: 65 gram
Gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 25 gram
Antroewa's moeten stevig aanvoelen en de schil moet gaaf zijn. Een rijpe antroewa geeft mee bij een lichte vingerdruk.
Rauw
Per stuk: 65 gram
Gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 25 gram
De antroewa is een plant uit de nachtschadefamilie die nauw verwant is aan de aubergine.
De antroewa is afkomstig uit Oost-Afrika en wordt daarnaast ook in de tropen van Zuid-Amerika gekweekt.
De onrijpe vruchten die in Nederland worden verkocht, zijn meestal afkomstig uit Suriname.
De vrucht is rond en onrijp groenachtig wit, heeft een dikke schil en een groene kern. Rijp wordt de vrucht glanzend oranjegeel of bruingeel van kleur.
Reken ca. 4 antroewa’s per persoon voor de dagelijkse 250 gram groenten. Of maak een heerlijke mediterrane mix van aubergines, tomaten, paprika, ui en courgette.
De vrucht heeft een licht bittere smaak. Hij wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken.
Antroewa kun je ook gebruiken:
Een recept met antroewa vind je op de website van het Voedingscentrum.