Amsoi kopen
Kijk of de bladeren stevig aanvoelen en er fris uitzien. Koop liever geen bladeren met bruine plekjes.
Portiegrootte
Gekookt
Opscheplepel: 55 gram
Eetlepel: 40 gram
Rauw
Opscheplepel: 55 gram
Eetlepel: 40 gram
Kijk of de bladeren stevig aanvoelen en er fris uitzien. Koop liever geen bladeren met bruine plekjes.
Gekookt
Opscheplepel: 55 gram
Eetlepel: 40 gram
Rauw
Opscheplepel: 55 gram
Eetlepel: 40 gram
De Latijnse naam van amsoi is Brassia Juncea. Honderden jaren voor Christus werd al melding gemaakt van amsoi soorten in Noord-China. Amsoi is een eenjarige groene plant met grote bladeren. Als de amsoi plant doorgroeit krijgt hij gele bloemetjes.
Amsoi is een Afrikaanse plant, die vooral in Azië wordt geteeld. Amsoi werd vroeger al veel geteeld vanwege het zaad waar mosterd van kan worden gemaakt of olie uit kan worden gewonnen. Het is een kruisbloemige en hoort bij de koolsoorten.
Filmpje: het kweken van rode amsoi.
Amsoi is een bladgroente, die slinkt bij de bereiding. Bak de groente kort om de bladeren knapperig en stevig te houden. Reken 400 gram amsoi per persoon voor 200 gram groenten op het bord. Of combineer amsoi met andere groenten, zoals paprika en taugé.
Amsoi smaakt een tikje bitter en pittig. Niet zo vreemd als je bedenkt dat amsoi familie is van de mosterdplant. Amsoi wordt vaak gebruikt in Surinaamse gerechten, zo kun je amsoi gebruiken: