Acerola

De acerola wordt ook wel barbadoskers of West-Indische kers genoemd. De vrucht heeft een oranje tot rode schil. Het vruchtvlees is geel-oranje van kleur. Opvallend is het hoge vitamine C-gehalte: er zit in 100 gram rijpe acerola 30x meer vitamine C dan in 100g sinaasappel! De acerola is vooral bekend van zijn toepassing in voedingssupplementen.

OOK WEL GENOEMD:

Acerola
Barbadoskers
Ga naar:

Informatie

Acerola kopen

De verse acerola is in Nederland niet verkrijgbaar. De vrucht is erg kwetsbaar.

In Nederland zijn wel verwerkingen van de acerola verkrijgbaar in poeders, pillen, theeën en sappen. Deze verwerkingen zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en in steeds meer supermarkten.

Portiegrootte

Stuks: 3 gram
Handje: 20 gram
Schaaltje: 200 gram


Teelt

De acerola groeit in Centraal- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en andere (sub)tropische gebieden. 

Tip

Eet ze als je ze eens (op vakantie) tegenkomt. Een prima aanvulling op je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit van 200 gram!

Acerola smaak

De acerola heeft een zoetzure smaak.

De acerola kan als handfruit gegeten worden, maar je kunt de vrucht ook gebruiken:

  • Om er sap van te maken.
  • In een taart of jam.

In poedervorm:

  • In dranken.
  • In magere of halfvolle yoghurt.
  • In desserts.

Verkrijgbaarheid acerola

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec