Zuring

Zuring is een wild kruid, dat groeit op zure grond. Er zijn wel meer dan 200 soorten zuring. De blaadjes van de veldzuring zijn eetbaar. Zuring kan mooi rood kleuren, vooral als de plant op een zonnige plek staat. Zuring wordt ook wel zurkel genoemd. Je kunt zuring het beste in de koelkast bewaren.

OOK WEL GENOEMD:

Zurkel
Ga naar:

Informatie

Zuring kopen en bewaren

De blaadjes moeten er fris uitzien en niet verlept zijn.

Je kunt zuring zelf plukken. Zuring is soms ook verkrijgbaar op een markt of bij een groentespecialist. Je kunt zuring na aankoop 1-2 dagen bewaren in de koelkast.

Teelt en seizoen

Zuring groeit in weilanden, bermen en velden. De plant kan wel een halve meter hoog worden.

Zuring is in de zomermaanden verkrijgbaar.


Tip

Zelf geplukt of uit de winkel: ook zuring levert een bijdrage aan je dagelijkse portie groenten!

Zuring smaak 

Zuring heeft een friszure smaak.

Je kunt zuring zo gebruiken:

  • Als snack, de blaadjes zijn lekker sappig en zurig.
  • In een salade.
  • In het klassieke Vlaamse gerecht ‘paling in het groen’ wordt paling gestoofd in zuring en andere groene kruiden.
  • Fijngesneden in een omelet.
  • In een stamppot, bijvoorbeeld met spinazie.

Verkrijgbaarheid zuring

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec