Witte rammenas kopen
Let erop dat de witte rammenas stevig aanvoelt, geen scheuren of andere beschadigingen in de schil heeft en geen natte plekken heeft. Als er nog blad aan de knol zit, moet dat stevig en fris zijn,
Het seizoen loopt vanaf eind zomer (september-oktober) tot aan februari. In die periode maak je de meeste kans bij de groenteboer, op de markt en bij biologische winkels. Supermarkten hebben de witte rammenas niet altijd in het assortiment.
Portiegrootte
Rauw
Per stuk (vuil): 200 gram
Per stuk (schoon): 180 gram
Beleg op brood: 20 gram
Teelt en seizoen
Het seizoen loopt vanaf eind zomer (september-oktober) tot aan februari. In die periode maak je de meeste kans bij de groenteboer, op de markt en bij biologische winkels. Supermarkten hebben de witte rammenas niet altijd in het assortiment.
In Nederland zie je de witte rammenas wat minder, maar in Duitsland bijvoorbeeld is het een veel voorkomende groente.
Tip
Met witte rammenas haal je makkelijk je dagelijkse portie groenten van 250 gram! Snijd regelmatig wat plakjes af, als lekkere snack tussendoor. Of verwerk hem in een warm gerecht.
Witte rammenas smaak
Witte rammenas heeft een licht pittige smaak die milder is dan die van radijs. Als je de witte rammenas verwarmt, wordt hij milder en lijkt de smaak meer op die van meiraapjes.
Witte rammenas kun je in plakjes als snack gebruiken, maar je kunt witte rammenas ook zo gebruiken:
- Rauw in een friszure salade of roerbakschotel.
- Rauw op een volkorenboterham met 30+ kaas.
- Gestoofd in wat boter en bouillon.
- Als soep met aardappel en bouillon.
- Als voorgerecht in een rolletje met tonijn of krab.