Waterspinazie (Ong choy) kopen
Verse waterspinazie moet er lekker groen en vers uitzien en stevige, malse blaadjes hebben.
De meeste kans op waterspinazie heb je bij de Chinese supermarkt of Toko.
Teelt
Waterspinazie komt van oorsprong voor in tropisch Afrika, India en Zuidoost-Azië.
Waterspinazie is een kleine, kruidachtige plant.
Waterspinazie groeit in het water of vochtige aarde. We noemen waterspinazie daarom een zogenaamde ‘semi-waterplant’.
Tip
Een portie van 150 gram gekookte waterspinazie is niet eens zo groot. De groente slinkt behoorlijk, reken daarom op 300 gram per persoon voor 150 gram gekookte waterspinazie.
Waterspinazie (Ong choy) smaak
De bladeren hebben een zeer aangename, milde, zoete smaak en een licht gladde textuur. De stengels zijn wat scherper van smaak.
De bladeren en bladstelen kunnen net als spinazie gegeten worden of rauw verwerkt worden in salades.
We geven je graag nog een paar suggesties hoe je waterspinazie kunt gebruiken:
- In roerbakgerechten met knoflook, rode peper en oestersaus.
- In een quiche, omelet, stoofschotel of soep.