Tomaten geel en oranje kopen en bewaren
Tomaten moeten stevig aanvoelen en de schil moet gaaf zijn. Een rijpe tomaat geeft mee bij een lichte vingerdruk. Je kunt tomaten na aankoop het beste op een koele plek bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast, dan verliezen ze hun smaak.
Portiegrootte
Rauw
Per stuk s/m/l: 70/94/145 gram
Bak: 750 gram
Gekookt
Per stuk s/m/l: 52/70/107 gram
Teelt en seizoen
Oorsprong en teelt tomaat
De tomaat komt oorspronkelijk uit Amerika. Tomaat schijnt één van de vele ontdekkingen van Columbus te zijn.
Het zijn vooral de Hollandse veredelaars en tuinders die door langdurig selecteren en kruisen het aantal tomatensoorten en de algehele kwaliteit hebben verhoogd.
Nu zijn er wel 60 tomatensoorten, waaronder de oranje of gele trostomaat.
De meeste tomaten komen uit Nederlandse kassen.
Filmpje: Van zaadje tot trostomaat.
Verkrijgbaarheid
Nederlandse trostomaten zijn van april tot en met november verkrijgbaar. Van januari tot en met maart en in december is de Nederlandse trostomaat beperkt verkrijgbaar. De trostomaat is het hele jaar verkrijgbaar in de winkel.
Tip
Prachtig en smaakvol in een salade! Met een aantal van deze kleurrijke tomaatjes zit je al snel aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram.
Tomaat geel en oranje smaak
De oranje en gele trostomaat hebben een lekkere, volle smaak.
Je kunt de oranje en gele trostomaat zo gebruiken:
- Door de opvallende kleuren en sappige bite zijn ze heerlijk in frisse salade.
- De tomaat kun je ook vullen, bijvoorbeeld met zachte geitenkaas of mager rundergehakt.