Sperziebonen kopen
De sperziebonen moeten lekker groen zijn en stevig aanvoelen. Let bij voorverpakte sperziebonen op de houdbaarheidsdatum.
Zelf sperziebonen kweken
Wil je verse boontjes uit je eigen moestuin? Begin dan niet te vroeg met zaaien. Wil je meer weten over hoe je je eigen sperziebonen kunt kweken? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Keukentuintje.
Hoeveel wegen sperziebonen?
Blik/glas, diepvries gekookt of gekookt
Groentelepel: 40 gram
Eetlepel: 25 gram
Gekookt
Per stuk: 4 gram
Rauw
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 28 gram
Per stuk: 5 gram
Teelt
Filmpje: Sperziebonen.
Tip
Neem voor een portie sperziebonen van 250 gram op je bord, 250-300 verse bonen.
Sperziebonen smaak
Sperziebonen hebben een lichtzoete, typische bonensmaak. Ze zijn lekker knapperig.
Je kunt sperziebonen zo gebruiken:
- Gekookt en geserveerd met geraspte nootmuskaat.
- Gekookt en afgekoeld in een salade met stukjes tonijn, tomaat en gekookte aardappel.
- Op z’n Indonesisch met boemboe sambal goreng.
- In een roerbakgerecht met ui, rode peper, ketjap en amandelen.
In een stoofschotel met aardappelblokjes, knoflook en kerriepoeder.
- Als een borrelhapje met hummus of pindasaus en een sesamdip.
Consumptiecijfers
De sperzieboon staat op plek 4 in de top 10 van de meest gegeten soorten groente.