Roomse kervel kopen en bewaren
Koop frisse groene blaadjes met stevige stengels.
Teelt
Roomse kervel behoort tot de schermbloemige planten. De planten kunnen wel 1-2 meter hoog worden.
Het is een plant die oorspronkelijk alleen in de berggebieden van Midden- en Zuid-Europa voorkwam. Inmiddels groeit de plant in heel Europa in het wild.
Pluk niet zomaar een plant die op roomse kervel lijkt! Er zijn namelijk ook giftige planten die er erg op lijken, zoals de dolle kervel.
Roomse kervel wordt ook gekweekt en is soms te koop bij kruidenwinkels of groentenspecialisten.
Verse Roomse kervel is er in de zomermaanden: mei tot en met september.
Tip
Van Roomse kervel gebruik je maar weinig, maar alle beetjes helpen bij je dagelijkse portie groenten!
Roomse kervel smaak
Roomse kervel een lichte anijssmaak. Roomse kervel is familie van de kervel, die wat minder anijsachtig smaakt.
Je kunt Roomse kervel zo gebruiken:
- Fijngeknipt in runderbouillon als kervelsoep (gebruik 4 delen Roomse kervel en 1 deel peterselie, anders overheerst de anijssmaak te veel).
- In eiergerechten zoals omelet en roerei.
- In kruidenboter.
- Fijngeknipt over worteltjes of door aardappelpuree.
- In fruit- of groentesalades.
- Als natuurlijke zoetstof bij rabarber.
- De zaden in kruidenthee of salades.
- Kervelpoeder in cake of appeltaart.