Roodlof kopen en bewaren
De kropjes moeten stevig en gesloten zijn. De bladeren mogen geen bruine randjes hebben. Kleine stronkjes hebben vrijwel geen harde kern. Kleine stronkjes zijn meestal van de beste kwaliteit.
Portiegrootte
Rauw
Groentelepel: 25 gram
Eetlepel: 15 gram
Schaaltje: 70 gram
Stronkje s/m/l ('vuil'): 75/90/170 gram
Stronkje s/m/l (schoongemaakt): 68/81/153 gram
Gekookt
Opscheplepel: 70 gram
Eetlepel: 40 gram
Stronkje s/m/l: 54/65/122 gram
Teelt
Film: Zo wordt witlof gekweekt, van zaad tot lof.
Tip
Roodlof wordt voornamelijk rauw gegeten als salade. De witlofsoort heeft een zoete smaak. Beleg je volkorenboterham eerst met roodlof of maak een frisse salade. Zo krijg je makkelijk 250 gram groenten binnen.
Roodlof smaak
Roodlof heeft een zachte, zoete smaak.
Roodlof kun je zo gebruiken:
- In een salade.
- In een roerbakgerecht met nootjes en verse geitenkaas.
- In een stoom- of ovengerecht.
- Roodlofsalade
Consumptiecijfers
Roodlof is familie van witlof. Van witlof weten dat dit een populaire groente is. Witlof staat op plek 9 in de top 10 van de meeste gegeten soorten groente. Zal roodlof ooit net zo populair worden?