Pruimtomaten

Pruimtomaten worden ook wel romatomaten of pomodori genoemd. Ze horen tot de vruchtgroenten. Pruimtomaten zijn langwerpige, ovale tomaten met weinig vocht. Ze zijn stevig en friszoet van smaak. Bijzonder geschikt als basis voor soepen en sauzen, maar ook voor ovengerechten.

OOK WEL GENOEMD:

pruimtomaten
tomaten
pruimtomaat
tomaat
Ga naar:

Informatie

Pruimtomaten kopen

Pruimtomaten moeten stevig aanvoelen en de schil moet gaaf zijn. Een rijpe tomaat geeft mee bij een lichte vingerdruk.

Portiegrootte

Per stuk m/l: 70/150 gram
Plakje: 15 gram
Bak: 750 gram


Teelt en seizoen 

Pruimtomaten zijn jaarrond verkrijgbaar.

Filmpje: Van zaadje naar sappige rode tomaat.

Tip

Met ontvelde en gezeefde tomaten maak je een heerlijke tomatensoep. Dan haal je makkelijk 250 gram groenten!

Pruimtomaten smaak 

Pruimtomaten zijn stevig en friszoet van smaak.

Pruimtomaten kun je zo gebruiken:

  • In saus of soepen.
  • In ovengerechten met courgette, aubergine en mozzarella.
  • Als basis voor shakshuka, met gepocheerde eieren.

Consumptiecijfers

De tomaat staat op plek 2 in de top 10 van de meeste gegeten soorten groente.

Recepten met pruimtomaten

Meer recepten

Verkrijgbaar als

Voedingswaarden pruimtomaten

Algemeen
Energie
kj
95
Energie
kcal
23
Eiwit
gr
0.7
Eiwit plantaardig
gr
0.7
Koolhydraten
gr
3
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
44
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.6
Vitamine B1
mg
0.04
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
2
Zout
mg
0.01
Calcium
mg
9
Fosfor
mg
26
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO

Verkrijgbaarheid pruimtomaten

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec