Passievrucht kopen
Koop de vruchten die nog niet heel rimpelig zijn en zwaar voor hun grootte aanvoelen.
Een rijpe passievrucht is helemaal rimpelig aan de buitenkant. Je moet ‘m dan snel eten om uitdroging te voorkomen.
Portiegrootte
Per stuk: 15 gram
Teelt
De passievrucht is de vrucht van een klimplant die behoort tot de familie van de passieflora.
De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de vrucht vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Brazilië, Venezuela, Zimbabwe en de Ivoorkust.
De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad. De schil is niet eetbaar.
Tip
Een passievrucht is klein maar fijn. Reken 3 stuks per persoon voor een kwart van de aanbevolen hoeveelheid fruit.
Passievrucht smaak
De pulp van de passievrucht is friszoet en vol van smaak.
Je kunt de vrucht halveren en lekker uitlepelen, maar je kunt ze ook zo gebruiken:
- Door half ontdooid sorbetijs roeren en weer invriezen.
- In vruchtensappen.
- In cakebeslag en appeltaart.
- In vruchten- en groentesalades.
- In zomerse drankjes en mousses.