Paksoi kopen
De paksoistelen moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept.
Zelf paksoi kweken
Zet paksoi niet eerder dan half juli buiten in je moestuin, anders heb je kans dat de paksoi doorschiet. Dit betekent dat er wel al een stengel groeit, maar dat er geen krop ontstaat en dat is zonde. Wil je meer weten over hoe je je eigen paksoi kunt kweken? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Keukentuintje.
Hoeveel weegt paksoi?
Rauw
Opscheplepel: 20 gram
Eetlepel: 10 gram
Schaaltje: 35 gram
Gekookt
Eetlepel: 40 gram
Opscheplepel: 60 gram
Teelt
Filmpje: Kool telen in je eigen moestuin.
Tip
Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.
Paksoi smaak
Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.
Paksoi is lekker om zo te gebruiken:
- In een roerbakschotel
- Rauw in een stamppot met knoflook en ui.
- In rauwkostsalade met sojadressing.
- De bladeren gevuld met mager rundergehakt en dan gaar gestoomd
- In Oosterse gerechten met gember, rode peper en sojasaus.
- In (wok)soepen met bv. kip of omelet.
- Als bijgerecht met notenrijst.