Mosterdkool kopen
De stelen van de kai choi moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept.
Teelt
Mosterdkool komt oorspronkelijk uit Azië. In Zuid-China wordt van deze groente Chinese zuurkool (suan cai) gemaakt. In het Noorden doen ze dat van gewone Chinese kool.
Tip
Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.
Mosterdkool smaak
De groente heeft een echte koolsmaak die licht peperig en een beetje bitter is. Hoe groter de bladeren, hoe scherper de smaak.
Je kunt mosterdkool zo gebruiken:
- In een roerbakschotel met krab en gember.
- Rauw in een stamppot met knoflook en ui.
- In rauwkostsalade met sojadressing.
- De bladeren gevuld met mager rundergehakt en dan gaar gestoomd.
- In Oosterse gerechten met gember, rode peper en sojasaus.
- In (wok)soepen met bv. kip of omelet.
- Als bijgerecht met notenrijst.