Maracuja

De maracuja is het gele zusje van de passievrucht. De schil is geelgroen en leerachtig. Het vruchtvlees bestaat net als bij de passievrucht en de granaatappel uit voornamelijk pitjes waaromheen een soort gelei zit. De smaak van maracuja is zoet, maar wat milder dan de passievrucht. Overigens heet een passievrucht in het Duits maracuja. Je kunt maracuja het beste op de fruitschaal bewaren.

OOK WEL GENOEMD:

Gele passievrucht
Ga naar:

Informatie

Maracuja kopen en bewaren

Let bij het kopen van een maracuja op de schil. Deze moet stevig aanvoelen en niet te zeer gerimpeld zijn. Een gerimpelde schil betekent namelijk dat de vrucht is uitgedroogd. Je kunt maracuja na aankoop het beste op de fruitschaal bewaren.

Portiegrootte

1 stuk = 15 gram


Teelt en seizoen

De maracuja komt van de passiebloem. De passiebloem is een klimplant met prachtige bloemen. Sommige soorten van deze planten dragen eetbare vruchten, de passievruchten. Passievruchten groeien in warme streken, zoals Israël, Brazilië en Colombia.

Tip

Maracuja’s zijn een heerlijke exotische aanvulling op je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram. Drie maracuja’s tellen als een kwart van de aanbevolen hoeveelheid fruit.

Maracuja smaak

De smaak van maracuja is zoet, maar wat milder dan die van de passievrucht.

Voedingswaarden maracuja

Algemeen
Energie
kj
221
Energie
kcal
52
Eiwit
gr
2.6
Eiwit plantaardig
gr
2.6
Koolhydraten
gr
5.7
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
63
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.5
Vitamine B1
mg
0.03
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
19
Zout
mg
0.05
Calcium
mg
11
Fosfor
mg
64
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO

Verkrijgbaarheid maracuja

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec