Lychee kopen en bewaren
Let op de kleur. Tijdens het rijpingsproces verkleurt de lychee van rozerood naar roodbruin. Hoe lichter van kleur, hoe verser de lychee.
Bewaar lychees liever niet in de koelkast omdat de kans bestaat dat ze daar hun aroma verliezen. Doe je dit toch, dan blijven ze daar ca. 2 weken goed. Op een koele plek (ca. 12ºC) blijven lychees één week goed. In de diepvries (minimaal -18ºC) zijn lychees in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar.
Portiegrootte
1 stuks = 10 gram
Tip
Reken 10 verse lychees voor 1 portie fruit. Een heerlijk zoete bijdrage aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram!
Lychee smaak
Lychees hebben een zoete, kruidige smaak.
Lychees passen uitstekend bij vis- en vleesgerechten. Je kunt er ook borrelhapjes van maken met een stevig 30+ kaasje erbij. Tip: verwerk lychees in een witlofsalade, succes gegarandeerd!
Ze zijn ook ideaal om je desserts een exotisch tintje te geven. Heerlijk in een schaaltje met ijs en slagroom (light). Of in een fruitsalade, bijvoorbeeld met meloen, mango en frambozen. Of verwen jezelf eens goed door de lychees te vullen met chocolademousse. Dat wordt smikkelen!
Lychees zijn ook heerlijk:
- In een witlofsalade.
- Besprenkelt met een alcoholvrije aperitief.
- Met sorbetijs en slagroom (light).
- In een vruchtensalade met meloen en mango.
- Het sap verwerkt in vlees- of visgerechten.
- Gevuld met chocolademousse.
- Als borrelhapje bij een stevig 30+ kaasje.
- In cocktails of sorbets.