Knoflookbieslook kopen en bewaren
Het groen moet diepgroen en het wit moet wit zijn, zonder beschadigingen.
Knoflookbieslook kun je na aankoop het beste op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast bewaren.
Teelt en seizoen
Knoflookbieslook is een krachtige plant die pollen van zo’n 60 cm vormt.
De in Nederland geteelde knoflookbieslook is een vaste plant met platte holle bladeren die in een punt uitlopen.
De bloemstengels steken boven de plant uit en worden circa 40 centimeter hoog.
De zeer smaakvolle knoflookbieslook verdwijnt ‘s winters onder de grond om tegen maart weer op te duiken.
Tip
Van verse kruiden, zoals knoflookbieslook, eet je geen grote hoeveelheden. Echter dragen ze wel bij aan je dagelijkse portie groenten! Bovendien geven ze zoveel smaak aan je groentegerechten, dat je vanzelf meer eet.
Knoflookbieslook smaak
De smaak is minder sterk dan echte knoflook, een ideaal kruid dus voor mensen die van een milde smaak houden. Gebruik de jonge stelen met blaadjes op dezelfde manier als lente- of bosuitjes.
Je kunt knoflookbieslook zo gebruiken:
- In soepen (bijv. Oosterse tomatengroentesoep).
- In (koude) sauzen (vinaigrette, slasaus, dressing, yogonaise, magere kwark).
- In kruidenboter.
- Bij eiergerechten (roerei, omelet, gevulde eieren).
- In sla en salades.
- In roerbakgerechten (groente, vis, vlees, garnalen).
- Als (eetbare) garnering.
- Met gebakken aardappeltjes met Grana Padano 32+ kaas.
- In een hartige taart.