Karwij kopen en bewaren
Koop droge zaadjes die niet aan elkaar klonteren. Je kunt karwij na aankoop het beste op een donkere, droge plek bewaren.
Teelt en seizoen
Karwij is het zaad van de schermbloemige karwijplant. De uitgebloeide bloemen worden geoogst en in bossen gedroogd. Vervolgens schudt men deze uit totdat de zaadjes overblijven.
Tip
Met karwij geef je veel groentegerechten weer net een andere smaak. Variatie is goed voor je dagelijkse portie groenten!
Karwij smaak
De langwerpige bruine zaadjes hebben een bittere, zoete smaak. De smaak lijkt op anijs met een scherpe ondertoon.
Karwij kun je zo gebruiken:
- Meegebakken in volkorenbrood.
- Meegestoofd met (zuur)kool, venkel, wortel of koolraap
- In een wortel- of venkelsalade.
- Gekneusde zaadjes verwerken in marinades voor vlees.
- In koekjes.