Japanse mosterdsla kopen
De bladeren van de mizuna moeten frisgroen zijn en knapperig vers.
Portiegrootte
Rauw
Schaaltje: 25 gram
Gaar
Opscheplepel: 80 gram
Eetlepel: 45 gram
De bladeren van de mizuna moeten frisgroen zijn en knapperig vers.
Rauw
Schaaltje: 25 gram
Gaar
Opscheplepel: 80 gram
Eetlepel: 45 gram
De Japanse mosterdsla is familie van de raapsteel. Het is een koolsoort die je als salade kunt verwerken.
Er bestaat zowel een rode als een groene variant.
In tegenstelling tot de meeste koolsoorten maakt mizuna geen kroppen aan. Daarom wordt deze groente ook wel bladkool genoemd.
Het lijkt qua vorm wel een beetje op rucola. Ten opzichte van rucola is het wel minder taai en ook minder pittig van smaak.
Het blad is vaak dun, fijn ingesneden met meestal gerafelde randen. De steeltjes zijn dun en wit.
Van mizuna eet je meestal kleine porties. In combinatie met andere soorten sla en groenten zit je wel snel aan jouw dagelijkse portie van 250 gram.
Verwerk je het in een warm gerecht (bijvoorbeeld een stamppot)? Ga dan uit van 300 gram mizuna per persoon voor 150 gram op je bord.
Mizuna is een Japanse bladgroente met een mild peperige smaak.
Je kunt de Japanse mosterdsla zo gebruiken: