Japanse abrikozen kopen
Verse Japanse abrikozen zijn voor zover bekend niet verkrijgbaar in ons land.
Je kunt de ingemaakte of gezouten abrikozen mogelijk terugvinden bij een Aziatische of biologische winkel.
Portiegrootte
Abrikozen met schil
per stuk: 24 gram
Abrikozen op siroop blik/glas
per stuk: 40 gram
schaaltje: 125 gram
Abrikozen gedroogd
stuks: 9 gram
Abrikozen gedroogd en geweekt
schaaltje: 70 gram
eetlepel: 25 gram
Teelt en seizoen
De ume groeit voornamelijk in Japan maar ook wel in China en Vietnam. Ze worden in de zomer geoogst (juni/juli) direct na het regenseizoen.
Tip
De ingemaakte abrikozen kun je eten bij zilvervliesrijst of sushi. Pas wel op voor de pit.
Japanse abrikozen smaak
De smaak is redelijk zuur en daarom worden de abrikozen eigenlijk niet zo uit de hand gegeten maar altijd verwerkt. Een bekende variant is de umeboshi, waarbij de ume is ingelegd in zout.