Ethiopische mosterd

Ethiopische mosterd wordt ook wel Abessijnse mosterd of Abessijnse kool genoemd. Deze bladgroente heeft lange bladstelen. Het blad is lichtgroen met paarse nerven. Jong geoogst is de smaak iets zoet en pittig. Door de groente te stoven of koken wordt de smaak wat milder. Van de zaden van de plant wordt ook olie gemaakt.

OOK WEL GENOEMD:

Snijkool
Kool
Abessijnse mosterd
Bladkool
Kolen
Abessijnse kool
Ethiopische mosterd
Ga naar:

Informatie

Ethiopische mosterd kopen

De stelen moeten stevig zijn. Het blad moet fris van kleur zijn en niet verlept.

Teelt en seizoen 

Het is een bladgroente met lange bladstelen. Het blad is lichtgroen met purperen nerven. Er zijn varianten met gekrulde bladeren maar ze kunnen ook een glad, recht blad hebben. Als hij jong geoogst wordt, is de smaak iets zoet en pittig.

De plant komt van nature voor in Ethiopië, maar kan ook goed geteeld worden in Europa.

In principe is Ethiopische mosterd jaarrond leverbaar. Je komt deze groente alleen niet overal tegen, misschien op een markt of een (biologische) groenteboer.


Tip

Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.

Ethiopische mosterd smaak

Als de groente vroeg geoogst wordt, is de smaak iets zoet en pittig. Je kunt de groente ook stoven of koken en dan wordt de smaak wat milder.

Je kunt de Ethiopische mosterd zo gebruiken:

  • Rauw in salades of op een volkoren boterham met 30+ kaas.
  • In roerbak- of stoofgerechten.

Verkrijgbaarheid ethiopische mosterd

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec