Engelwortel

Engelwortel is een veelzijdig kruid. In de keuken wordt engelwortel al honderden jaren gebruikt. De frisse groene blaadjes en jonge uitlopers worden gebruikt als kruid. De stengels en bladeren kun je als groente gebruiken. Van de wortels en het zaad wordt etherische olie gemaakt, die gebruikt wordt in verzorgingsproducten.

OOK WEL GENOEMD:

Engelwortel
Ga naar:

Informatie

Engelwortel kopen

Koop of pluk jonge stengels en blad, die er frisgroen uitzien.

Teelt en seizoen 

Engelwortels zijn grote planten die wel 2,5 meter hoog kunnen worden. Ze houden van voedzame, vochtige grond. In het wild zijn ze te vinden langs water, bijvoorbeeld rond het IJsselmeer. Engelwortel kan ook makkelijk in de tuin worden gekweekt.

De planten hebben grote bladeren en geelgroene bloemschermen.

De plant bloeit rond 8 mei, de verjaardag van de aartsengel Michaël.


Tip

Zo’n prachtige engelwortelplant levert met zijn grote stengels en bladeren een mooie bijdrage aan je dagelijkse portie groenten!

Engelwortel smaak

De smaak van engelwortel is heel specifiek: verfrissend, zoetachtig met een licht bitter accent. De smaak ligt tussen venkel, selderij en drop in.

Engelwortel kun je zo gebruiken:

  • Jonge blaadjes gebruiken als kruid voor bijvoorbeeld salades en visgerechten.
  • Jonge stengels vullen met jonge 30+ kaas als verrassend borrelhapje.
  • Bladnerven koken en serveren als groenten.
  • Bladeren koken en verwerken als spinazie. De smaak is licht bitter.
  • Stelen samen met rabarber in jam verwerken (verhouding rabarber: engelwortel = 4:1)

Verkrijgbaarheid engelwortel

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec