Chinese bloeiende kool kopen
De stelen moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept.
Portiegrootte
Rauw
Opscheplepel: 20 gram
Eetlepel: 10 gram
Schaaltje: 35 gram
Gekookt
Eetlepel: 40 gram
Opscheplepel: 60 gram
De stelen moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept.
Rauw
Opscheplepel: 20 gram
Eetlepel: 10 gram
Schaaltje: 35 gram
Gekookt
Eetlepel: 40 gram
Opscheplepel: 60 gram
Choi sum is een Chinese bladgroente die net als paksoi familie is van de kool. Hij lijkt ook wel wat op paksoi, al zijn de stengels los en iets dunner.
Er is een korte en een lange variant. De stelen van de lange variant zijn, net als bij paksoi, wat wateriger. De stelen van de korte variant hebben een iets stevigere structuur, een beetje zoals Chinese broccoli.
De korte variant komt vaak uit China, de lange variant wordt ook in Europa geteeld.
Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.
Choi sum lijkt op paksoi, de smaak is wat pittiger en een beetje mosterdachtig.
Choi sum is lekker om zo te gebruiken: