Bataviasla kopen
Goede bataviasla ziet er fris van kleur uit. De sla is knapperig vers, zonder verlepte bladeren. Gebruik bataviasla het liefst zo snel mogelijk na aankoop.
Als de (voorgesneden) sla of in een mix met andere slasoorten verpakt wordt aangeboden, controleer dan de houdbaarheidsdatum.
Portiegrootte
Schaaltje: 35 gram
Teelt en seizoen
Bataviasla is gemakkelijker te telen dan ijsbergsla. Deze slasoort heeft geen last van vocht of hitte. De groei duurt 2 weken langer in vergelijking met andere slatypen. De sla heeft een groeiduur van 6-8 weken.
Bataviasla is er van mei tot en met oktober.
Bekijk dit filmpje waarin Winston Post uitlegt hoe sla wordt geteeld.
Bataviasla smaak
Bataviasla heeft een neutrale smaak. Bataviasla kun je zo gebruiken:
- Als salade puur of gemengd met andere slasoorten.
- Verwerkt in een zomerstamppot bijvoorbeeld met blokjes paprika en blokjes geitenkaas.
- Gestoofd in soep of saus.
- Als beleg op brood onder 30+ kaas, vleeswaren of een tonijnsalade.
- In volkorenwraps gerold met bijvoorbeeld gegrilde kip en zuivelspread.
- Als garnering van schotels.
Consumptiecijfers
Groene sla staat op plek 10 in de top 10 meest gegeten groentesoorten.