Adzukibonen kopen
Verse adzukibonen zie je in West-Europa nauwelijks. Wel vind je gedroogde en ingeblikte adzukibonen.
Laat gedroogde adzukibonen die muf ruiken links liggen.
Als je kiest voor adzukibonen uit blik of glas is het slim op de houdbaarheidsdatum te letten.
Portiegrootte
Opscheplepel: 60 gram
Teelt
De adzukiboon (Latijnse naam: Vigna angularis, in Japans: Azuki) is een plant. De plant hoort tot de vlinderbloemfamilie. De plant kan tussen de 30-90 cm hoog worden. De peulen van de plant zijn ca. 10 cm lang. De bonen zijn ovaal. De kleur van de bonen is donkerrood, maar vaak ook geel of bruin.
De adzukibonen worden al heel lang geteeld in China, Korea en Japan. Al duizenden jaren lang. De adzukibonen komen nu in Zuid-Oost Azië voor. In de subtropen groeien de adzukibonen het beste.
Tip
Adzukibonen kun je gebruiken als vleesvervanger. En het is lekker voedzaam in salades. Dan wordt het wel heel makkelijk om voldoende groente te eten!
Adzukibonen smaak
Adzukibonen hebben een notige, licht zoete smaak. Deze veelzijdige peulvrucht kun je gebruiken:
- In een rode bonenpasta voor verschillende desserts.
- In soep of stoofschotel.
- In een Aziatische salade.