Abrikozenbanaansalade met nootjes

Ingredi├źnten

  • 1 grote banaan
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel magere yogurt
  • 1/2 sinaasappel
  • 25 g ongezouten gehakte hazelnoten
  • citroensap
  • 4 verse abrikozen

Bereidingswijze

1. Trek de schil van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in stukjes.
2. Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
3. Schep de abrikozen, bananen en nootjes voorzichtig door elkaar.
4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit.
5. Roer een sausje van 1,5 eetlepel sinaasappelsap, 1/2 eetlepel sinaasappelrasp, de yogurt en de kwark.
6. Verdeel de vruchten over 2 coupes of borden en verdeel de saus erover. Tip: Serveer deze tropische salade ook eens in uitgeholde halve kokosnoten. Geniet ervan! 

Allergie informatie: Bevat noten (hazelnoten) en lactose. 

Dieet variatietip: Ben je allergisch voor hazelnoten? Vervang ze door andere noten of bijvoorbeeld een paar gekruimelde (notenvrije) koekjes. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 235 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 28 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0 gram