Abrikozenbanaansalade met nootjes

Ingrediënten

  • 4 verse abrikozen of 8 halve abrikozen uit blik of pot
  • 1 grote banaan
  • 1\/2 sinaasappel 25 g gehakte ongezouten hazelnotencitroensap
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel magere yogurt

Bereidingswijze

Trek de schil van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snij ze daarna in stukjes.

Snij de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Schep de abrikozen, bananen en nootjes voorzichtig door elkaar.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit.
Roer een sausje van 1,5 eetlepel sinaasappelsap, 1/2 eetlepel sinaasappelrasp, de yogurt en de kwark.
Verdeel de vruchten over 2 coupes of borden en verdeel de saus erover.
Serveer deze tropische salade ook eens in uitgeholde halve kokosnoten.

Per persoon ca. 100 g fruit.

Allergie informatie: bevat noten (hazelnoten) en lactose

Dieet variatietip: ben je allergisch voor hazelnoten? Vervang ze door andere noten of bijvoorbeeld een paar gekruimelde koekjes. Volg je een energieverrijkt dieet? Neem volle yoghurt en volle kwark.

Reageren