Bleekselderijsoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • peper
  • 20 g bloem
  • scheutje kookroom light
  • 20 g vloeibare margarine
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 5 dl bouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze heel klein.
2. Pel en snipper de ui.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
4. Verwarm de margarine. Fruit hierin de ui en vervolgens de paprika. Voeg de bloem toe en al roerende de bouillon. Roer tot een gladde soep. Voeg de bleekselderij toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
5. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en kookroom. Vul 2 soepkommen met de soep. Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 145 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.68 gram