Bonte champignonpaprikachutney op toast

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels water
  • 3 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 4 eetlepels witte kandijsuiker
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • peper
  • 150 g verse champignons

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of een stukje keukenpapier.
3. Snijd de champignons klein.
4. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's klein.
5. Was de tomaat en snijd klein.
6. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
7. Breng de azijn met water, kandijsuiker en vers gemalen peper in een ruime steelpan aan de kook.
8. Voeg de gesneden groenten toe, pers er 1 teentje knoflook boven uit en laat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes, afgedekt gaar koken.
9. Doe intussen de olijfolie in een kommetje. Pers er de rest van de knoflook boven uit. Was de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door de olijfolie en breng de olie op smaak met vers gemalen peper.
10. Bestrijk de sneetjes brood met de smaakvolle olie en bak ze in ca. 7 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven.
11. Snijd dit toastbrood diagonaal door.
12. Doe de chutney over in een mooie pot en serveer de chutney bij het toastbrood. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 185 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.19 gram