Gevulde zoete puntpaprika's met tomaat

Ingrediƫnten

  • 450 g kleine pastinaak(wortel)
  • 2 zoete puntpaprika's (bijvoorbeeld Ramiro)
  • 2 theelepels olijfolie
  • 75 g verse geitenkaas
  • 2 theelepels pesto
  • 125 g cherrytomaten
  • sap van 1/2 citroen
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Halveer de paprika's door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
3. Meng de cherrytomaatjes, geitenkaas, pesto en wat vers gemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de vier paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
4. Bereid de pastinaak, snijd ze in halve stukjes of kwarten, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat vers gemalen peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika's iets lager.
5. Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin zijn. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika's gaar zijn, dan kun je ze opdienen. Eet smakelijk! 

Dieet variatie tip: Mensen met lactose-intolerantie kunnen meestal de harde Nederlandse kazen goed verdragen. Geitenkaas kun je daarom vervangen door bijvoorbeeld geraspte Goudse 30+ kaas. Voor energiebeperking kun je de helft van geitenkaas vervangen door magere kwark (niet te vloeibaar!). 

Voedingswaarde per persoon

Energie 390 kcal
Eiwit 12 gram
Koolhydraten 33 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd 6 gram
Vezels 15 gram
Zout 1 gram