Oosterse sperziebonen met taugé

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 1 eetlepel olie of roerbakolie
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel pindakaas zonder toegevoegd suiker of zout
  • 75 g tauge
  • 25 g ongezouten pinda's

Bereidingswijze

1. Snijd de puntjes van de sperziebonen af. Halveer de sperziebonen.
2. Verhit de olie in een wok en schep de sperziebonen erdoor.
3. Voeg de pindakaas en bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
4. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten beetgaar.
5. Hak de pinda's grof, schep ze met de taugé door de sperziebonen en verwarm alles nog 2 tot 3 minuten. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 280 kcal
Eiwit 10 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.12 gram