Tortilla Violeta

Afbeelding:Vers van de Teler

Ingrediƫnten

  • 300 gr aardappels
  • 300 gr paarse spruitjes
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 volle tl kerriepoeder
  • 1 volle tl paprikapoeder
  • 100 gr kropsla
  • evt. spaans pepertje
  • 2 eetlepels olie
  • peper

Bereidingswijze

Was de aardappels goed en snijd deze in dunne plakjes. Maak de spruiten schoon en was ze. Zet de spruitjes en de aardappelplakjes samen op in een pan met een bodem water. Breng het water aan de kook en kook de spruiten in 4 minuten beetgaar.

Schil de ui en snijd deze in ringen. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en strooi de paprikapoeder er overheen. Zet het vuur lager en laat 3 minuten zachtjes bakken. Snijd voor meer pit het Spaanse pepertje fijn en voeg deze naar smaak toe tijdens het bakken van de uien.

Giet de aardappelplakjes en de spruiten af en droog deze even door ze boven het vuur op te schudden. Voeg de aardappel en de spruiten toe aan de uien en laat alles samen nog 3 minuten doorbakken. Breng op smaak met peper.

Splits nu de eieren en klop het eiwit op in een kom. Roer de kerriepoeder door het eigeel en roer dit daarna voorzichtig door het eiwit. Roer vervolgens het nog warme ui-aardappel-spruitenmengsel voorzichtig door het ei en laat heel even staan.

Was ondertussen de sla goed en haal de bladeren uit elkaar. Eventueel in kleinere stukken scheuren. Leg de slablaadjes klaar op een bord. Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel met de groenten in de pan. Zet het vuur laag en laat de tortilla ongeveer 5 minuten bakken. Draai de tortilla om (bijvoorbeeld met behulp van een bord) en laat nog een minuut of 4 rustig bakken.Leg de tortilla op de slablaadjes en breng eventueel nog op smaak met peper.

Voedingswaarde per persoon

Energie 353 kcal
Eiwit 11.1 gram
Koolhydraten 40.6 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13.7 gram
Waarvan verzadigd 2.4 gram
Vezels 11 gram
Zout 0.15 gram