Ajam ati boontjes

Ingredi├źnten

  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels olie
  • ┬Ż theelepel laos of gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippenlevertjes
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 dl kippenbouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
2. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Fruit de sambal en de laos kort mee.
6. Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
7. Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
8. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
9. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap.

Menusuggestie: Lekker met volkoren noedels.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 340 kcal
Eiwit 32.31 gram
Koolhydraten 11.95 gram
Waarvan suikers 7.78 gram
Vet 16.67 gram
Waarvan verzadigd 3.34 gram
Vezels 6.79 gram
Zout 1 gram