Venkelsalade met appel

Ingrediƫnten

  • citroensap
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 groene appel

Bereidingswijze

1. Maak een dressing van de olie, de mosterd en wat citroensap.
2. Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
3. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
4. Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes.
5. Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen er over.

Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en aardappelpuree.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 120 kcal
Eiwit 2.14 gram
Koolhydraten 12.74 gram
Waarvan suikers 10.64 gram
Vet 5.35 gram
Waarvan verzadigd 0.73 gram
Vezels 5.63 gram
Zout 0.14 gram