Venkel met sinaasappel en munt

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel honing
  • 2 sinaasappels
  • 2 venkelknollen
  • 6 blaadjes munt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
2. Maak de venkel schoon. Snijd de venkel heel fijn.
3. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
4. Knip de blaadjes munt klein.
5. Meng alles door de venkel. Voeg eventueel wat honing of peper toe.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 100 kcal
Eiwit 2.27 gram
Koolhydraten 8.32 gram
Waarvan suikers 8.22 gram
Vet 5.2 gram
Waarvan verzadigd 0.78 gram
Vezels 4.97 gram
Zout 0.14 gram