Groentetagliatelle

Ingrediƫnten

  • 5 zwarte olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 groene koolbladeren
  • 2 winterwortelen
  • 1 prei

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd van de prei het onderste stuk en de bovenkant met het donkere groen.
3. Halveer de prei in de lengte.
4. Snijd de preihelften in de lengte in smalle repen.
5. Snijd de koolbladeren in smalle repen.
6. Snijd van de winterwortel de onder- en bovenkant.
7. Schaaf met een kaasschaaf de wortel in dunne repen.
8. Snijd de olijven in stukjes.
9. Verwarm de olie en smoor hierin de wortelrepen 3 minuten.
10. Voeg de prei en de kool toe en smoor de groente in enkele minuten gaar. Voeg de olijven toe en warm dit even mee.

Menusuggestie: Lekker met gnocchi met salsa verde en walnoten.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 79 kcal
Eiwit 1.73 gram
Koolhydraten 6.64 gram
Waarvan suikers 5.06 gram
Vet 3.94 gram
Waarvan verzadigd 0.65 gram
Vezels 5.01 gram
Zout 0 gram