Bleekselderijsalade met vijgen

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediënten

  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel slasaus
  • 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • ½ perssinaasappel
  • ½ struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
3. Pers de sinaasappel uit.
4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn en wat peper.
5. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 163 kcal
Eiwit 3.64 gram
Koolhydraten 27.36 gram
Waarvan suikers 23.17 gram
Vet 2.76 gram
Waarvan verzadigd 0.42 gram
Vezels 5.94 gram
Zout 0 gram