Aubergines sweet & sour

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediënten

  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ dl bouillon met minder zout
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels azijn

Bereidingswijze

1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
3. Smelt in een pan de basterdsuiker op klein vuur.
4. Voeg de ui, de knoflook en de geraspte gember toe en warm dit kort mee.
5. Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
6. Giet de azijn en de bouillon bij het uimengsel.
7. Voeg de plakken aubergine toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
8. Maak het gerecht op smaak met peper.
9. Was de koriander en strooi het er over.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 69 kcal
Eiwit 2.14 gram
Koolhydraten 12.15 gram
Waarvan suikers 10.84 gram
Vet 0.07 gram
Waarvan verzadigd 0.01 gram
Vezels 4.9 gram
Zout 0 gram