Andijvie geroerbakt met sesam en gember

Ingredi├źnten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 800 gram andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • stukje gemberwortel (grootte van ┬Ż duim)

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
2. Schil het stukje gember en rasp het.
3. Snijd de knoflook in smalle reepjes.
4. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
5. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
7. Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
8. Strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 152 kcal
Eiwit 5.4 gram
Koolhydraten 9.64 gram
Waarvan suikers 6.09 gram
Vet 9.03 gram
Waarvan verzadigd 1.42 gram
Vezels 5.35 gram
Zout 0.04 gram