Food Boost Challenge
De Food Boost Challenge daagt jongeren uit om zelf met ideeën te komen om gezonder eten aantrekkelijker te maken.
Nederlandse jongeren eten te weinig groenten en fruit. Dat willen we op een slimme manier veranderen: met henzelf.
Het eten van voldoende groenten en fruit is belangrijk voor een gezond voedingspatroon. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en diabetes (bron: Voedingscentrum). Daarnaast vermindert het eten van voldoende groenten en fruit het risico op overgewicht en obesitas.
Jongeren tussen de 12 en 20 jaar eten echter een stuk minder groenten en fruit dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Dat is met name het geval bij kinderen van ouders uit de lage en midden sociaal economische positie (SEP).
Samen met hogescholen, (v)mbo's, universiteiten en partners uit het bedrijfsleven dagen we jongeren uit om zelf met ideeën te komen om gezonder eten aantrekkelijker te maken.
In vier fases - van onderzoek tot ideevorming en van conceptontwikkeling tot protoype - geven zij een boost aan een gezonder eetpatroon van hun eigen en volgende generaties.